Regionale jeugdbrandweer wedstrijden 2009 te Hillegom

Voor vandaag, stonden de regionale wedstrijden van de jeugdbrandweer in Hillengom op het programma. Jeugdbrandweer Badhoevedorp was als 2de aan de beurt en moesten ons om half tien melden bij de kazerne in Hillengom. Daar hadden we de gelegenheid om ons om te kleden in één van de nabij gelegen sporthallen. Nadat we ons hadden omgekleed begeleide iemand van brandweer Hillengom ons naar de wedstrijdlocatie. Eenmaal daar aangekomen legde we onze materialen klaar en waren klaar voor de wedstrijd.

Toen we ons alle keurig hadden opgesteld kregen we een uitrukbericht. Het betrof een binnenbrand in een loodgieters bedrijf. Brandweer Badhoevedorp rukte uit naar de locatie en zagen al gelijk veel rook en vuur. De bevelvoeder zette de nummers 1 en 2 in op de brandhaard die beneden bleek te zijn en vervolgens gingen de nummers 3 en 4 met de trap naar boven waar de uitbreiding was. Later kwamen we ook nog een gasfles tegen en deze werd verwijderd door de nummers 1 en 2. Nadat beide branden onder controle waren, gaf de bevelvoeder afblussen en de brand ging langzaam uit. We pakte snel onze spullen in en stelde ons weer op bij het aanvalskorf. Vervolgens lieten we het pand netjes achter, pakte in en renden naar de finish toe. Onze tijd bleek 20.15 te zijn.

Ondertussen was het tien uur en de prijsuitreiking was pas om 5 uur, dus hadden we nog een hele dag voor ons. We kleedde ons eerst om bij de sporthallen en vertrokken toen richting het winkelcentrum. Onder het genot van een broodje kletste we wat over de wedstrijd en besloten om te gaan zwemmen. Nadat we weer terug kwamen op de kazerne van Hillengom, was het tijd voor de prijsuitreiking, waarbij alle bevelvoeders naar voren geroepen werden om hun prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Brandweer Badhoevedorp is uiteindelijk 7e geworden en hadden er een leuke dag opzitten.

Damy

Fotos's van de ouders van Casper