Melding: Wateroverlast Pa Verkuyllaan, viaduct A9
Uitruknummer: 123
Datum: Maandag 16 juli 2007
Tijd: 20:58uur
Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp

Het noodweer heeft maandagavond voor veel werk bij de brandweer in Haarlemmermeer gezorgd. Door de extreme regenval liep het viaduct onder de A9 op de Pa Verkuyllaan vol water. Vanwege de drukte is besloten eerst de spoedmeldingen af te handelen en dat dit viaduct pas later op de avond leeg werd gepompt.

Hieronder de berichten op RTV N-H:
Regio Amsterdam kampt met wateroverlast
De brandweer van Amsterdam en omstreken kreeg maandagavond veel telefoontjes over wateroverlast door de zware regenval. Vooral Haarlemmermeer kampte met problemen. In een huizenblok aan de Matthijs Sterklaan in Zwanenburg stroomde het water naar binnen. Ook kreeg de brandweer veel meldingen uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep. In Amsterdam liepen kelders vol water en stroomden riolen over. Een woonboot dreigde te zinken, maar dat liep uiteindelijk goed af. Ook raakten veel brandmelders van slag. Verkeer op de A10 ondervond veel hinder van de regenval.

Overlast door noodweer in Noord-Holland
Het noodweer maandagavond heeft voor veel overlast gezorgd. In de regio Kennemerland kwamen bij de brandweer ruim zestig meldingen binnen van wateroverlast. Met name in de Haarlemmermeer liepen kelders onder. Ook het noordelijkdeel van de provincie kampte met ondergelopen kelders. Op de Paardenmarkt in Schoorl raakten rioolputten verstopt waardoor het water via de doucheputjes omhoog kwam. De stank was in de hele straat te ruiken. In Wormerveer stonden de Wandelweg en de Zaanweg blank. Ze moesten tijdelijk worden afgesloten.

Onderstaande foto is eigendom van Brandweer Badhoevedorp.
Eigendom van Brandweer Badhoevedorp

Terug naar uitrukpagina 2007


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 21 juli 2007 Last update 21 juli 2007