Melding: VOS 3 Schiphol-Airport UGS B
Uitruknummer: 163
Datum: Vrijdag 9 november 2007
Tijd: 20:42uur
Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, TAS 644 Hoofddorp, GM/AB 677 Lisserbroek, HV 681 Hoofddorp, HOVD 593 Amsterdam, OVD 693 Haarlemmermeer, HOVD 697 Haarlemmermeer, Communicatie 056 Amsterdam, VC-2 991 Zwanenburg, COH 994 Amsterdam, Brandweer Schiphol

Hieronder het bericht op AT5:
Boeing in problemen boven Schiphol
Een Boeiing 737 van KLM is vrijdagavond met hoge snelheid geland op Schiphol. Het vliegtuig, afkomstig uit Boekarest, had problemen met de 'flaps' waardoor het geen snelheid kon minderen. Uit voorzorg werd een VOS 3, een hogere staat van paraatheid op het vliegveld, afgegeven. De piloot van de KLM-vlucht had alle passagiers voorbereid op wat komen ging en wist paniek te voorkomen. Het vliegtuig landde uiteindelijk met drie kwartier vertraging op Schiphol. Alle passagiers konden het toestel ongedeerd verlaten en niemand raakte gewond. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies mis was met de flaps.

Hieronder het bericht op ABRadio:
Vliegtuig maakt voorzorglanding op Schiphol
Een vliegtuig heeft vrijdagavond een voorzorglanding gemaakt op Schiphol na vermoedelijk een technisch mankement, dit melden diverse bronnen aan AB-Radio.
Hulpdiensten uit de hele regio waren rond 20:40 uur onderweg naar Schiphol. Het vliegtuig heeft voor zover bekend een perfecte voorzorglanding gemaakt op op de Aalsmeerderbaan. Ambulances uit Haarlem, Leiden en Leiderdorp waren op dat moment onderweg naar de luchthaven. Daarnaast waren er brandweervoertuigen onderweg uit onder andere Hoofddorp en Amsterdam. Exacte gegevens zijn vooralsnog onbekend. Inmiddels zijn de diverse hulpdiensten weer terug naar hun eigen regio. Het incident lijkt met een sisser te zijn afgelopen.
Later meer informatie!

Terug naar uitrukpagina 2007


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 10 november 2007 Last update 10 november 2007