Melding: Woningbrand (houten balken in kruipruimte) Stevinstraat
Uitruknummer: 9
Datum: Maandag 8 januari 2007
Tijd: 11:56uur
Voertuigen: TAS 646 Badhoevedorp, HW 651 Hoofddorp, AS 512 Pieter

Een folderbezorger hoort tijdens zijn werk rookmelders afgaan in een woning en ruikt een brandlucht bij de woning. De bewoners blijken niet thuis en de brandweer wordt opgeroepen voor een onderzoek.
De brand bevindt zich vermoedelijk rond de schoorsteen maar blijkt lastig te localiseren. Daarop wordt de hoogwerker 651 van Hoofddorp ter plaatse gevraagd. Dit i.v.m. een inspectie van het rookkanaal en het gebruik van de warmtebeeldcamera. (Een warmtebeeldcamera zit in de Haarlemmermeer niet op de autospuit.) Helaas raakt de warmtebeeldcamera defect en wordt AS Pieter van Amsterdam ter plaatse gevraagd voor een vervangde warmtebeeldcamera.
Na wat sloopwerkzaamheden wordt de brand vervolgens in de kruipruimte gelocaliseerd. De gashaard heeft houten vloerbalken doen aanstralen en deze blijken te branden. Via de kruipruimte kan met 1 straal hoge druk de brand geblust worden.

Later op de middag wordt voor de zekerheid nog een nacontrole gedaan. Dit wordt gedaan samen met de hoogwerker 651 van Hoofddorp (de warmtebeeldcamera was inmiddels weer gemaakt).
Ook later op de avond is nog een nacontrole gedaan, ook toen bleek er niets meer aan de hand te zijn.

Onderstaande foto's zijn eigendom van George Bakker.
Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker Eigendom van George Bakker
Bovenstaande foto's zijn eigendom van George Bakker.

Onderstaande foto's zijn eigendom van Brandweer Badhoevedorp.
Eigendom van Brandweer Badhoevedorp Eigendom van Brandweer Badhoevedorp
Bovenstaande foto's zijn eigendom van Brandweer Badhoevedorp.

Terug naar uitrukpagina 2007


Deze pagina is een onderdeel van www.brandweer.badhoevedorp.com
Copyright Brandweer Badhoevedorp Created 8 januari 2007 Last update 12 januari 2007